Winter jachttraining

Bilthoven, 20 maart 2005
Max, Bente en Benthe bleven nog wat langer vanwege het mooie weer en werken met bisamrat en nepeend. Daarna 'OVER' met dummy of nepeend. Het was leuk te zien hoe het werd binnengebracht. Ook werd OVER met verloren zoek met een 'koude' eend geoefend. Als laatste werd het sleepspoor geoefend. Met eend en zonder. Peter had het er druk mee. Omdat er nog tijd over was werden nog wat waterapporten gedaan. Feike wilde nog even showen met eend aan de overzijde. Hij had geen succes want iedereen liep weg en dan breng je de eend gewoon binnen.

Utrecht Noorderpark, 130305
Volgen, afleggen, apport over water, dubbel markeerapport. Dit keer hielp Brigitte Peter. Een fotoverslag van Maria Boekhorst.

Utrecht, Noorderpark 270205

Het was erg koud. Iedereen had zich warm aangekleed voor de training. Elly ging met een groep volgen. De tweede oefening was een kort apport. Peter begeleidde een lijntje waarbij drie of vier dummy's achter elkaar moesten worden opgehaald. Daarna een markeerapport met twee kraaien. Sanne gaf het voorbeeld. Zelfs Fido nam de kraaien in zijn bek. Ook het wagenwiel werd weer gedaan. Vanuit het centrum (de as) moesten twee dummy's (van de drie of vijf die rondom lagen) worden aangewezen.De honden moesten die dan ook ophalen. Eigen initiatief voor andere (lekkerder) dummy's was uiteraard niet toegestaan. De training werd afgesloten met dirigeerwerk van enkele honden.
Ondanks de kou was het toch nog genieten. Zeker als je lekker bezig bent en de zon komt door.

Hoogedijk, Bijlmermeer 200205

Een winterjachttraining met zowel de beginners als de gevorderden.

Hoorneboegse heide 121204.


We waren met een klein groepje: 6 honden. Eerst liepen we een rondje warm met 'zit op de fluit'. Daarna werd er vooruit gestuurd met 'terugkomen op de fluit'. De volgende oefening was 'vooruit met zit op afstand'. Dat leverde voor de meeste honden problemen op; "e
en oefentip". Daarna 'vooruit, zit' en met gebaren links of rechts een dummy ophalen.
De volgende oefening was het 'wagenwiel'. In een grote cirkel werden diverse dummy's gelegd. Vanuit het centrum moest je je hond naar een specifieke dummy sturen. Voor Fido waren er gelukkig twee dummy's met vacht. Die ging hij dan ook eigenmachtig ophalen. De nieuwe (nep)fazant was aan hem niet besteed. Een leerzame oefening waarbij je goed op je houding moet letten bij het wegsturen.
De slotoefening was een sleepspoor met eend. Voor het eerst kwam Fido terug met eend om hem daarna ook correct aan Arina af te geven. Zo zie je maar: geef de moed niet op en oefen door. Hij is nu 3 1/2 jaar en voor het eerste een geslaagde sleep met wild. Voor die tijd vond hij een dummy voldoende.

Feike liep ondertussen met Harrie op de heide. Nadat Feike zelf in de weer was geweest, was het tijd voor enkele oefeningen als los volgen, houden van de plaats en twee apporten met (konijnevel)dummy. Zonder lange lijn bracht hij de dummy's direct en enthousiast terug.

In de winter 2003-2004 trainden we met ca. 10 stabij's op verschillende plaatsen in de regio.
Daar enkele diashows van.

Diashows

14 maart '04, 22 februari '04, 31 januari '04
, 10 januari '04 en 6 december '03 .